Hoe u uw mechanische ventilatiesysteem op de juiste manier onderhoudt

ventilatiesysteem

Of u nu een technicus inhuurt of een deel van het onderhoud in eigen handen wilt nemen, leer meer over het belang van het onderhoud van uw mechanische ventilatiesysteem met deze blog.

Het is belangrijk om mechanische ventilatiesystemen bij u thuis te onderhouden en ze in goede staat te houden. Anders riskeert u de mogelijkheid dat ongewenste omstandigheden zich in uw huis voordoen. In dit blog zal ik enkele van de gebruikelijke ventilatiesystemen in onze huizen bespreken, zoals:

 

Heat Recovery Ventilator (HRV):

 

Heat Recovery Ventilator (HRV):

 

dit is een van de meest energie-efficiënte manieren om uw huis in Minnesota in de winter te ventileren. Het is een uitgebalanceerd systeem, omdat het hetzelfde volume lucht binnenbrengt als het naar buiten uitlaat. De afgevoerde lucht helpt om de inkomende verse lucht voor te verwarmen. Om een ​​warmteterugwinningsventilatorsysteem in topprestaties te houden, moet u de filters in het apparaat reinigen of vervangen en moet u ervoor zorgen dat de inlaatkap aan de buitenkant van het huis vrij is van cottonwood seed en ander luchtafval dat de binnenkomende lucht zal verstoppen scherm. Dit zal op zijn beurt de evenwichtige druk in het huis veranderen, waardoor een negatieve druk ontstaat. U moet ook de warmtewisselaar in de unit reinigen zodra deze begint te vervuilen. Vergeet niet de condensafvoeren / -pannen die ook moeten worden schoongemaakt.

 

Energy Recovery Ventilator (ERV):

 

dit is ook een energiebesparing, maar minder gebruikelijk in koude klimaten zoals Minnesota. In plaats van een warmtewisselaar gebruiken energieterugwinningsventilatoren een sorptiewiel. Hierdoor kan de warmte-energie worden overgedragen samen met een deel van het vocht in de lucht. Dit helpt bij zomerventilatie om de luchtvochtigheid van buitenaf het huis binnen te laten komen met de frisse lucht. Ze hebben een vergelijkbaar onderhoud nodig met filters en aanzuigschermen om de balans correct te houden en de eenheid vervuild te houden. Raadpleeg de vereisten van de fabrikant voor het reinigen van het droogwiel.

binnen te trekken.

 

Afzuigventilatoren / passieve inlaat:

 

dit systeem vereist dat een afzuigventilator op het hoogste niveau van het huis continu blijft draaien. Het vereist ook dat verse lucht passief het huis binnenkomt via een inlaatpijp, omdat de afzuigventilator een negatieve druk creëert om de verse lucht naar binnen te trekken. Deze ventilator heeft normaal gesproken geen middelen voor filtratie, dus deze moet worden verwijderd en periodiek schoongemaakt. Ook moet het inlaatscherm schoon worden gehouden omdat het geen geforceerde luchtbeweging heeft om een ​​vies scherm te overwinnen. Blokkeer de inname in het huis niet, want hierdoor kan een situatie ontstaan ​​waarin uw brandstofbranden niet goed ontluchten en rookgassen het huis binnendringen. Ventilatie is belangrijk en veel dingen kunnen van invloed zijn op hoe goed het werkt of dat het huis de juiste balans heeft. Het is een goed idee om een ​​professionele aannemer te hebben die is gespecialiseerd in luchtkwaliteit binnenshuis om uw mechanische ventilatiesysteem te testen op juiste werking en balans.

Leave a Reply